Porond

Mindent a visszájáról.

A piréz anyádat!

A Tárki felmérése szerint a pirézeket közel annyira utáljuk mint a románokat.

De hiszen érthető is ez az évszázados alattomos piréz mesterkedések fényében. Az egyik legalattomosabb népcsoportról van szó, egy hatalom- és pénzéhes sunyi etnikumról, mely kakukk módjára legszívesebben mindenkit kitúrna fészkéből.

Még szerencse, hogy e semmirekellő népség tagjai hiába próbálnak megbújni közöttünk, jellegzetes fizimiskájáról messziről felismerni a pirézt.

A férfiaknak vagy rövid és görbe, vagy igen hosszú és feltűnően egyenes pipaszár lábuk van, mely a szőkétől a vörösön át a hollófeketéig terjedő bármilyen árnyalatú hajkoronával társulhat, de a kopasz piréz sem ritka. Az arcberendezkedésre jellemzők a közelülő, ide-oda cikázó malacszemek, a különlegesen erős járomcsont és a kiugró, agresszív állkapocs. Sajnos többnyire ezek a vonások csak a legritkábban látszanak messzeföldön híres mimikrijük következményeként.

A piréz nő magáról azt terjeszti, hogy intelligens, ápolt, kultúrált, érzéki és családközpontú, valójában azonban mindenki tudja, hogy rendkívül szapora, gyűjtögető, sőt nemegyszer harácsoló életmódot folytató törtető és vérszomjas teremtmény, aki a közértben mindig elviszi a kisnyugdíjas elől az utolsó vekni kenyeret, elsőként értesül az árleszállításokról és a jogi kiskapukról, számtalan porontyát pedig a legjobb iskolákba tuszkolja be. Legszívesebben feminista szervezetekben agitál, ráérő idejében pedig szemérmetlenül feldúlja a tisztességes polgárok családi idilljét. Szomorú tény, hogy még a férfinél is ügyesebben álcázza magát, így aztán ember legyen a talpán, aki be tudja bizonyítani, hogy egy piréz nő csalta tőrbe.

A pirézekről senki nem tudja, hogy honnan jönnek, csak azt, hogy hova tartanak. A piréz a piréznek nem vájja ki a szemét című, állítólag mindössze egy példányban létező titokzatos könyvükben részletesen levezetik miként kívánják kizsigerelni az őket befogadó népeket. Vezetőik évente egyszer egy földalatti cspkőbarlangban gyűlnek össze, hogy egy 17 éves szűzlány vérével pecsételjék meg azévi terveiket.

E kivételesen alávaló fajzat díszpéldányai mindenhová beszivárognak, a nemzetet fojtogató gyomként vernek gyökeret a kórházakban és a szeretszolgálatoknál, az iskolákban és az egyetemeken, a túzoltóságnál és a hegyimentőknél. Ezenkívül valami különös oknál fogva előszeretettel választják a bőrdíszműves és a villamosvezető szakmákat, továbbá a Zeneakadémia brácsa tanszakát.

Szokásaik is merőben eltérnek a mieinktől, így például míg mi a kereskedelmi televíziózást és a sörözést részesítjük előnyben, addig ők rendszeresen olvasnak és a műzeumok is velük vannak tele. A tudatlan, ostoba  piréz bármikor zavarba hozható egy brazil szappanopera szereplőinek a felsorolásával.

Ugyancsak mélyen megvetendő vitakultúrájuk, már messziről felismerhető amint két piréz  jellegzetesen nem vág egymás szavába, nem üvölt, a másikat még vezetés közben sem szidalmazza, mitöbb, rendszeresen maga elé engedi a mellékutcából kikanyarodni készülőket.

Nem való közénk ez az alsóbbrendű, többnyelvű, a világban otthonosan mozgó, műveltségét illetve anyagi jólétét nem fitogtató, a családi összetartást és az egészséges életmódot hirdető fajta.

Dögöljenek meg ott ahol vannak! Nehogy már bennünket is megfertőzzenek az ocsmány szokásaikkal!

6 hozzászólás eddig

  • Értékelés:
ambois
ambois
2007-03-06 07:09:39

ne féjjé rajtuk vagyunk merfoglaljaka asavot is Nem jÖnle rendesen a fürész26 piacon meg varjak ütikaz asztalta kiNaik is valamelyik meg ir egesz ejjel n 0em birja abbahagyni

Tintaman
Tintaman
2007-03-06 12:47:43

Csak kíméletlenül!

BéDéKá
BéDéKá
2007-03-07 21:11:49

:))
Piréz vagyok

 

borcelan
borcelan
2007-03-13 16:16:20

Piréz anya forog a sírjában...

Tintaman
Tintaman
2007-03-14 05:27:53

Még élek, bár erősen szorongatnak a pirézek.

Név *
E-Mail *
URL 
Hozzászólás
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
Engedélyezett tagek: <a> <strong> <quote> <em>